lesbischeboeken.nl
De grootste collectie boeken, films en muziek voor en door lesbische vrouwen

Jeannine van Dijck
Stilte! Opname, de Monutaman & meer ongein

Over het boek

In een aantal vertellingen staat het leven binnen de muren van een verzorgingstehuis, een nonnenklooster en een niet-doornee seniorenwoning centraal. De lesbische liefde inclusief list, wraak en bedrog, dierenstreken, reisleed, kraamproblemen, diefstal, kinderwasdag en uitvaartperikelen komen in andere verhalen aan de orde. Over opnames in psychiatrische instellingen handelt een drietal andere verhalen. De verhalen zijn deels gebaseerd op eigen belevenissen, deels op die van anderen of zijn honderd procent fabuleus van aard. Eerste druk 2016.

Over de auteur

Jeannine van Dijck is al van kinds af aan een groot liefhebber van taal. Op de lagere school draagt zij lange gedichten uit haar hoofd voor. Vanaf de middelbare school schrijft zij gedichten en songteksten. Zij is medeauteur van ‘Een koekoeksjong in een Arendsnest; het Contadora-initiatief in een kruisvuur van internationale belangen’ (universiteit van Amsterdam,1986). Zij bewerkte het levensverhaal van Domingo Lazo Lopez tot het boek: De Tederheid van een Volk; een Nicaraguaan in turbulente tijden (Eburon, 1996).

‘Overwegend Lichtgewicht; Honderd – en – Een Gedicht' (2007) en ‘Karaktermoord en Ander Ongemak’ (2010) zijn dichtbundels van haar hand. Peuters in het buurthuis leest zij uit eigen werk voor, andere kinderen luisteren naar haar dierenverhalen. In het boekje '33CC' bundelt zij haar columns en cursiefjes (2013).

Onze rating ✪✪

Het is een dun boekje. De losse verhalen hebben grappige en verrassende wendingen. De opbouw in de verhalen zelf is soms niet altijd even goed te volgen. Ook past de woordkeuze niet altijd bij de situatie; zo wordt een serieus bedoelde liefdesscène wel erg onromantisch beschreven. Van Dijck gebruikt de tegenwoordige tijd, en dat maakt op zich de verhalen levendiger: het is alsof je als lezer er zelf bij betrokken bent. Toch leest het niet helemaal prettig, misschien door de soms wel heel korte zinnen. En de té lollige stijl. Maar natuurlijk zijn er genoeg lezers die dat juist geweldig vinden. En die hebben met 'Stilte! Opname, de Monutaman & meer ongein' er weer een aardig boekje bij.© 2008 - lesbischeboeken.nl
Vindbaar via Google op onder meer de trefwoorden lesbische boeken, lesbische films, lesbische muziek, vrouwen, literatuur, feminisme, emancipatie, feministisch, homoseksualiteit, holebi, LHBTI.